Rosemarie Irausquin, vakspecialist taal/lezen bij Uitgeverij Zwijsen:
Ik ken Annemarie als een veelzijdig en creatief schrijfster, in diverse opzichten. Ze is een kei in het schrijven van teksten met een verrassingselement, waardoor ze de lezer steeds weet te boeien. Haar teksten sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen en ze is in staat te schrijven over heel diverse onderwerpen. Daarbij is ze ook veelzijdig in de sfeer die ze inbrengt: als lezer eindig je vaak met een lach op je gezicht (ze heeft veel humor), weet ze de lezer te raken met verwondering of ontroering, of brengt ze spanning en plezier.
Haar creativiteit uit zich zeker ook in het feit dat ze als geen ander in staat is bovenstaande elementen toe te passen in een tekst die moet aansluiten bij een leerlijn voor het lezen, zoals het aanvankelijk lezen, waarbij slechts een beperkt aantal woordtypen en letters gebruikt mogen worden. Zij kan ‘toveren’ met woorden en daarin verbaast ze me iedere keer. Het is heel fijn samenwerken met Annemarie: ze levert wat gevraagd wordt, werkt zeer vlot en is erg constructief in de samenwerking. Een echte aanrader!


Andy Oppong, directeur Lokaal 0:

Annemarie heeft voor onze website de teksten geschreven. Daarnaast doen we beroep op haar als teksten voor onze flyers geschreven moeten worden. We zijn bewust met haar in zee gegaan omdat ze los van inhoud ook mee kan denken in wat het doel van de opdracht is. De samenwerking verliep soepel. De werkzaamheden werden tijdig uitgevoerd en feedback werd positief aangenomen en verwerkt. Annemarie levert kwaliteit en stelt zich erg dienstbaar op.

Jeroen Hoogerwerf, uitgeverij Levendig: 
Annemarie is redacteur en auteur voor de methode Kleur op school. Ze schrijft de lessen voor de kleuters. Daarbij toont zij bijzonder veel creativiteit en het inlevingsvermogen om de levensbeschouwelijke thema’s voor de jongere kinderen om te zetten in mooie lessen. Annemarie werkt snel en gedegen.
Daarnaast heeft ze voor Levendig Uitgever een paar leesboeken geschreven, Brullende leeuwen en Juf Beul, die verschillende sociaal-emotionele thema’s aansnijden en veel leesplezier opleveren bij kinderen.